Mieszkanie dwupoziomowe

Mieszkanie zostało zaprojektowane w stylu nowoczesnym uzupełnionym o stare elementy z kolekcji właścicielki takie jak: krzesła, obrazy, które przeszły renowacje i świetnie wkomponowały się w całość. Głównym założeniem projektowym było uzyskanie wrażenia większej przestrzeni . W tym celu zastosowano takie rozwiązania jak: kantówki na suficie we wnęce kuchennej, szafę, która jest jednoczenie siedziskiem  w przedpokoju, ukryte drzwi, lekkie schody z poręczą w formie bruzdy w ścianie, lekką przegroda ażurowa przy schodach na piętrze. Aneks kuchenny pomimo swych niewielkich rozmiarów również zyskał wrażenie przestrzenności, każdy kąt został maksymalnie zagospodarowany. Czarny półwysep łączy się z parapetem i dolną zabudową, oprócz tego szafki nad oknem panoramicznym  oraz niska zabudowa  w kolorze ściany nadają lekkości. Wszystko ocieplone dębowym blatem nabiera charakteru. Pomiędzy salonem, a przedpokojem powstała dwustronna zabudowa. Od strony przedpokoju za betonowymi frontami kryją się szafki natomiast od strony salonu umiejscowiona została szafka TV oraz biokominek. Całość jest umiarkowania kolorystycznie . Prostotę tego wnętrza urozmaicają oryginalne lampy i unikalne oświetlenie  nad schodami. Na piętrze powstała otwarta sypialnia. Dzięki dużemu, tapicerowanemu wezgłowiu z pionowymi przeszyciami przestrzeń pod skosami wydaje się wyższa.  Toaleta i łazienka łączą w sobie najnowsze trendy. Są lekkie optycznie, przestrzenne, płytki położone zostały tylko miejscowo i  pełnią funkcje głownie dekoracyjna. Ochronę przed wilgocią stanowią odpowiednio dobrane farby. W łazience pod prysznicem znalazła się włoska tapeta, dzięki odpowiedniemu zaimpregnowaniu może bez obaw  być narażona na działanie wody. Takie rozwiązanie wzmacnia walory estetyczne tego wnętrza i stanowi element zaskoczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *